Några vanliga andningstekniker inom yoga-andning

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Det finns flera andningstekniker som används inom yogaandning, som är utformade för att hjälpa till att reglera andningsflödet i kroppen. Här är några av de vanligaste andningsteknikerna:

Djup andning: Detta innebär att andas in djupt och andas ut långsamt, och används ofta som en grundläggande form av pranayama. Denna typ av andning hjälper till att öka syreflödet till kroppen, minska stress och spänningar och främja generell avslappning.

Alternativ näsborre-andning (Nadi Shodhana): Detta innebär att växelvis stänga och öppna varje näsborre medan du andas, vilket skapar ett balanserat luftflöde i kroppen. Denna teknik tros lugna nervsystemet och balansera energin i kroppen.

Ujjayi-andning: Detta innebär att du andas djupt och stadigt samtidigt som du drar ihop baksidan av halsen något för att skapa ett mjukt, väsande ljud. Denna typ av andning hjälper till att reglera andningen och lugna sinnet.

Kapalabhati: Detta innebär snabba och kraftfulla utandningar, följt av passiva inandningar. Kapalabhati är en energigivande andningsteknik som sägs hjälpa till att rena kroppen och sinnet.

Bhastrika: Detta är en typ av snabb andning som innebär att man andas in och andas ut snabbt och kraftfullt. Bhastrika sägs hjälpa till att rena lungorna, stimulera nervsystemet och öka energinivåerna.